BAÜN Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler Uluslararası Sempozyumu

3 Mayıs 2024
BSN_9659

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde gerçekleşen “Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler–II Uluslararası Sempozyumu”na katılım sağladı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde; Türk Patent ve Marka Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi, , L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ve Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler–II Uluslararası Sempozyumu 2024” BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleşti. 

3-4 Mayıs 2024 tarihlerinde fikri ve sınai mülkiyet alanındaki güncel gelişmeler, problemler ve çözüm yolları teması ile düzenlenen sempozyumun açılış programına; Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, il protokolünden temsilciler, Senato Üyeleri, yargı mensupları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan TÜRKPATENT Prof. Dr. M. Zeki Durak, günümüz dünyasında şirketlerin sahip olduğu patentler, markalar, telif hakları gibi fiziki olmayan varlıkların üzerine inşa edildiğini belirterek fikri mülkiyetin her geçen gün önem kazandığını söyledi.

Ülkemizde fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında yaşanan gelişmeleri anlatan Durak: “Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO)'nün yayımladığı 2023 Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri Raporu'na göre Türkiye dünyada, yerli patent başvuru sıralamasında 12., yerli marka başvurusu sınıf sayısında 4., yerli tasarım başvuru sayısına göre ise 2. sırada yer alıyor.” dedi.

TÜRKPATENT olarak sınai mülkiyet hukukunun gelişmesi amacıyla ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Durak, bu kapsamda yakın zamanda Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ile “Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemlerine İlişkin İş Birliği Protokolü”nü imzalandıklarını söyledi.

Bu kapsamda 6 Mayıs’ta İstanbul’da WIPO ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliği ile ‘Fikri Mülkiyet Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Çalıştay’ı düzenleneceğini belirten Durak, WIPO, TÜRKPATENT ve Ankara Üniversitesi uhdesinde bu yıl 8’inci kez  “Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans” programı gerçekleştirileceğini ifade etti.

Sempozyum açılış programı; plaket takdim töreni ile sona erdi. 

Görsel Galeri

DSC_8564
BSN_9727
2 (1)
BSN_9659
WhatsApp Image 2024-05-03 at 14.07.25

İlgili Haberler

TÜRKSMD ile Atlas Üniversitesi Arasında İş Birliği

Adalet Akademisi Ziyareti

Avrupa Patent Ağı 18. Yıllık Toplantısı

Fikri Mülkiyet Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Çalıştayı

Patentle Türkiye - 4. Üniversiteler Patent Yarışması Başladı

26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü Etkinliği

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. D...

81 İlden 120 Öğretmene Patent ve Tasarım Eğitimi Verildi

EPO, Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Alanlarında TÜRKPATENT'e Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi!

Araban Sarımsağı, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 21. Coğrafi İşaret Oldu

307-pop-up

PATENTLE TÜRKİYE - 4. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI